Fordi jeg kan

Bose Soundsport Free – skuffende…

Med Jaybird Run friskt i minne, kjøpte jeg inn Bose Soundsport Free i håp om at den ville imponere meg på alt som Jaybird Run skuffa meg med. Jeg har noen Bose produkter og er veldig fornøyd med alle sammen og du føler du holder i kvalitet når proppene plukkes ut av etuiet. Jeg har gjort leksa mi og på forhånd lasta ned Bose Connect app – jeg er klar.

De parer seg med telefonen umiddelbart og uten problemer. De har enkel fjernstyring, sitter godt i øret med en bøyle og plugg inn i ørekanalen og gir god lyd. Så langt så bra.

Nå legger jeg ut på en lett løpetur i byen. Proppene sitter godt i øret, og lydbildet er stabilt godt (som forventa fra denne produsenten). Kontrollknappene er enkle å bruke uten å presse proppen ut av posisjon. Fikk også en oppringning underveis og jeg fikk lest opp tlf nummeret før musikken kom tilbake.

Men så kom første irritasjon, hakk i musikken. Bluetooth-tilkobling er heller ikke god nok hos Bose, og det irriterer. Og av en eller annen grunn kutta venstre plugg lyden når jeg vridde hodet til venstre og omvendt for høyre. Hva skjer?!?!?!

Etter endt løpetur sitter jeg igjen med en følelse av nok ett produkt jeg ikke vil ha, men bestemmer meg for å prøve proppene på Backyard Ultra Sandefjord. Gi dem en sjanse til. Og i Ultraløp så er detaljene utrolig viktige og de gjør seg mer å mer gjeldene jo mer sliten en er. 

Og hjelpes meg, iløpet av 2 km har jeg iallefall ti (10!) hakk i plata. Bluetooth-tilkobling er ikke god nok. Og så kom nådestøtet…. Jeg dro på meg lua. Proppene kan ikke brukes under lue. De bygger mye ut fra øret og en lue vil presse på dem, skape ubehag og dra dem ut av posisjon.

Konklusjonen er: Gode propper med tanke på lyd og passform. Men stabil tilkobling mangler og kan ikke kombineres med lue. 

SORRY BOSE, men disse leveres tilbake til selger.

Glenn