MotivasjonNytt utstyrTest av utstyrTrening

Test av Jaybird Run hodetelefoner

Jeg ville prøve disse trådløse hodetelefonene, kun for å fjerne kabelen som tidvis er i veien når jeg en sjelden gang har musikk på øra under løp/trening.

Mine nåværende er Bose Soundsport og har hatt dem i lang tid. Er veldig fornøyd med passform (bøylelås i øret) og lyd er bra til mitt bruk. Samt at jeg hører noe av lyden rundt meg som biler osv. Men det er denne kabelen som er i veien…

Hadde i utgangspunktet lyst til å kjøpe Bose Soundsport Free, men etter å ha sett dem i butikk så var de enormt store iforhold til konkurrentene. Prisen er den samme for de fleste, ca 2000 kr.

Da falt valget på Jaybird Run.

Link til produktet

Disse er små, stikker nesten ikke ut av øret. Og lyden er god – når jeg sitter stille. Som alle andre konkurrenter har de ett etui som også lader proppene. Det er 2 fulladinger med batteriet i etuiet og oppgitt batteritid pr fullading er 4 timer – 4 timer med lyden på max ifølge selger. Dette er ikke tilfelle ifølge meg, ca 3 timer er mer nøyaktig.

Som sagt så er lyden god når jeg sitter stille eller går. Proppene må plasseres ganske nøyaktig i øretkanalen for å få god lyd med god bass. Når jeg da begynner å løpe, vil disse proppene bevege på seg og dybden i lyden forsvinne. De låser ikke godt nok uansett hvilke av tilpassningsmulighetene jeg bruker som medfølger. Jeg har brukt disse på mange treningsøkter, både på mølle og i terreng og by. Opplever også at bluetooth-tilkoblingen til tlf eller iPod hakker ofte.

Min konklusjon er at dette ikke er ett godt nok produkt. Nå har jeg ikke brukt disse til telefonsamtale, har heller ikke brukt knappene på selve proppene under trening. Da vil jeg bare trykke proppene ut av posisjon i øret. Musikken styrer jeg fra min løpeklokke eller telefon.

-God lyd når jeg er i ro eller går. Ikke ved løping.

-Bluetooth tilkobling hakker.

-Battertid er kortere enn hva jeg ble lovet av selger som hadde disse selv.

-Irriterende at proppene løsner i øret.

 

Heldigvis har butikken jeg kjøpte disse i 50 dagers åpent kjøp, så de ble returnert etter grundig testing til mitt bruk.

Skal jeg ta sjansen på de store Bose Soundsport Free…?

 

Glenn.