Backyard Ultrafenix 5XFiveFingersFordi jeg kanForerunner 630Fredrikstad løpetGarminKROMI helseLøpeskadeManuellterapiMotivasjonNattskiftNytt utstyrOffshoreRunners kneeStravaTreningUltraløpingVinter

Løpestatus så langt i år.

Hva kan jeg si om årets første 5 måneder…

Det begynte tungt med dette forbanna løperkneet (som jeg fikk rett i forkant av Backyard Ultra i oktober 2017, og førte til min første DNF), som sakte men sikkert ble smertefritt etter manuellterapi, egentrening og tålmodighet.

Løperkne – irritert sene på utsiden av kneet. Mange teorier rundt dette som jeg ikke skal gå inn på her.

 

Få km løpt i januar og delvis februar. Mars begynte jeg å få godt med km i bena igjen. April ble litt under planlagt, men kroppen fungerte fint. Ingen smerter etter løperkneet. Mai har vært dominert av offshore jobbing og nattskift. Det har egentlig vært én måned på tredemølle og noe virus i brøst og hals siste 1.5 ukene i mai.

(Fotos: Neil Dryland, Romerike Ultraløperklubb)

Jeg har ikke løpt noe Ultradistanse så langt, kun halvmaraton med ny PB på 1.27.30. Og vært på en super klubbdag med Romerike Ultraløperklubb i tillegg til all daglig løping. Løperkne og jobb har satt en effektiv stopper for mine planlagte løp. Men sånn jeg ser framover nå så vil jeg planlegge at jeg løper mine «egne løp» hvor jeg setter løypa og legger ut på tur. Det kan være så enkelt som å ta toget til Oslo og løpe hjem igjen, tur/retur Nordby Shoppingcenter i Sverige, osv. Her er det fantasien og tilgjengelig tid som bestemmer. Jeg vil også tilbringe mest mulig tid med kona mi, det er aller viktigst.

Litt ekstra motivasjon i alt dette må jeg kjøpe meg, og har da bytta ut min Garmin Forerunner 630 med Garmin fenix 5X. I tillegg har jeg fått inn ett par nye sko på laget, Vibram FiveFingers V-Trail.

Klokka er toppmodellen til Garmin og gir alt og enda mer informasjon rundt mine aktiviteter. Egentlig en komplett og fantastisk klokke. Var skeptisk når jeg skulle bytte ut med tanke på størrelse og vekt, men det tok én løpetur så var fenix 5X min nye favoritt.

Sko, også VFF, må byttes ut regelmessig. Gjerne mellom 1000-1500 km. VFF har det siste året bytta på modellnavn pga juridiske årsaker, og jeg har nå funnet en vinner i V-Trail.

Så får jeg se hva som skjer videre i år. Jeg har sett meg ut løp, men det må passe inn med alt annet i hverdagen. Og jeg har som mål å ikke måtte reise for langt til ett løp. Reiser mer enn nok i jobbsammenheng.

 

GK – Keep Running