FiveFingersFordi jeg kanFredrikstadMotivasjonSnøTreningVinter

Vinter og løping.

Nå er vi inne i sesongen jeg liker minst – senhøst/vinter. Det byr på regn, sludd og litt snø og selvfølgelig vind. Masse vind, også på mitt kjære Østland.

Det er ikke noe grunn til å ta vinterpause fra løping pga mørketid, vær og kulde. Riktig bekledning, en god innstilling, motivasjon og plan for løpeturen er alt som trengs. Jada, det er kaldt, du blir bløt og det er sikkert altfor mørkt. Hjernen vil helst bli inne i varmen, derfor er det viktig å motivere seg før økta.

IMG_20160306_222355

Vinter-tillegget på min faste bekledning er lue, buff, hansker og undertøye. Har brukt Swix vinterbekledning i mange år. Trenger ikke så mye tøy, bare riktig type tøy.

Jeg løper i Vibram FiveFingers, lite å forandre der. Løper også i kortbukse året rundt. Det har noe med løpsfølelsen å gjøre. Har løpetights, men føler meg ikke like fri i dem.

På overkroppen er det flere lag som gjelder. For eksempel teknisk undertrøye, genser og løpejakke – gjerne vindtett. Buff, hansker og lue er obligatorisk.

20161104_094043

Jeg løp sist vinter ned mot -20 grader, barbent i FiveFingers, kortbukse og godt med tøy på overkroppen. Blir kald i og på bena, men det er bare skinnkaldt. Og når jeg har løpt noen minutter tenker jeg ikke på kulda lenger. Det er bare deilig friskt. Den verste fienden er veisalt som kan komme inn i sko som en sten og gnage litt. Da kjenner jeg iallefall alle små rifter og sår jeg evt har på føttene…

Sett opp ett treningsprogram så det står beskrevet hvordan det skal løpes neste uke eller mnd. Da er det enda lettere å komme seg ut, selvom det er mye vær. Lurer du på åssen ett program bør være, eller trenger du hjelp for å komme i gang så kan jeg bistå med tips i den sammenheng. Send en mail, glenn@ultrabloggen.no

Men ett godt treningsprogram som drar deg igjennom vinteren er gull verdt. Da har du en mening med treninga, og unngår lapskaus-trening som ofte er mindre effektivt.

 

GK – Keep Running!