Det gode livFiveFingersFordi jeg kanForerunner 630FredrikstadFredrikstad MaratonGarminHigh5MotivasjonSalomon S-Lab

Fredrikstad Maraton 2016

maratonlogo

I fjor løp jeg Fredrikstad Maraton (3 runder á ca 14 km) på 3t 53 min. Og årets mål var under 3t 45 min. Jeg er i god form men har ikke spisset formen inn mot ett maraton som naturlig nok har ett høyere tempo enn ultraløp – for meg iallefall. Og løypeprofilen har over 200 høydemeter, så dette er ingen typisk flat maratonløype.

Race-planen min var å gå offensivt ut og ligge rundt 5 min/km så lenge som mulig. Været var friskt og fuktig, 5 grader og nordavind. Og vinden tok mye ekstra krefter oppover langs Rolvsøyveien.

_a228995

Første runde holdt jeg litt igjen for å holde meg til ca 5 min/km. Lett i kroppen. Runde 2 gikk litt raskere, fant noen rygger som holdt litt høyere tempo enn min plan. På siste runde tok motvinden langs hovedveien seg opp og fra 29 km til 35 km ble det blytungt. Men når jeg kom opp i Fredrikstadmarka og vendte sørover gikk det lettere.

_a229173

Og jeg fullførte på 3.29.45!!! Det ble 4.58 min/km. Over all forventning for dette løpet. Kjempefornøyd. Sub 3.30 er fantastisk, også i denne småkuperte maratonløypa.

20161023_111549

I dag (dagen derpå) er ben og kropp i meget bra stand. Velger å kun ta en gåtur i skogen som lett restitusjon. Men kunne også tatt en lett løpetur. Det gir meg også god tilbakemelding på en kropp som fungerer. Stas!

img_20161023_154022-0

Det tradisjonelle Fredrikstad Maraton-glasset er i boks. Jeg fikk i tillegg ett års gratis medlemskap i Kondis. Positive overraskelser fra Fredrikstad IF, i tillegg til ett meget bra opplegg og support rundt Fredrikstad Maraton.

 

GK – Keep running!