AltraFiveFingersMotivasjonNytt utstyrTest av utstyrTreningUltraløping

Min dom over Altra Superior 2.0 opp mot Vibram FiveFingers.

Hva er den store forskjellen mellom å løpe med og uten demping i skoa?

20160612_164853

Jeg har i en årrekke løpt kun med Vibram FiveFingers. Ca 5200 km er løpt med forskjellige FiveFingers-modeller på bena. Og når jeg løper så er det den beste følelsen, som å løpe barbent. Lett i steget, kjappe steg og minimal vektbelastning ved hver landing. Det føles bare….. naturlig.

IMG_20160306_222355

I mai 2016 deltok jeg i Oslo EcoTrail 80 km og jeg fikk ett par Altra Superior 2.0 løpesko i forbindelse med påmelding. Spennende! Jeg har hørt mye godt om denne fabrikanten og denne type sko i Ultraløp-miljøet. Dette er en null dropp sko med demping og en foretrukket sko for mange løpere (iallefall som jeg ser når vi står på startstreken).

altra-sup-2-0

Da blir jeg litt nysgjerrig og tenkte i sommer at disse skoa må testes. Så jeg har bytta ute mine trofaste utgaver av FiveFingers og tatt en og annen økt med Altra. Hadde store forhåpninger, men jeg må si at det ikke passa for meg. Når jeg løper med Altra så føles alle steg så seige – akkurat som om foten legger ekstra vekt/kraft ned i den dempa sålen for å nå bakken. Jeg er langt fra så lett og kjapp i steget – med minimalt energiforbruk – som med FiveFingers.

20160630_182404-1

Og grunnen er vel ganske enkel, jeg er så langt inn i FiveFingers og null demping-løpsteknikk at det vil innebære å legge om min løpestil for å kunne flyte lett i terrenget med Altra sko eller hvem som helst annen dempa sko. Har derfor kun løpt ca 40 km med Altra, det passer meg ikke lenger….

skostatus-20-09-16

IMG_0146-1

 

 

GK – Keep running!