Det gode livFredrikstadInnhøstingMatMotivasjonNaturStaffordshire BullterrierVelvære

Helsekost fra naturen

Nå er tida inne for å høste av naturen. Det ligger mye næring, eller supermat om du vil, der ute og venter.

Her er ett lite knippe av hva vi har fått i hus så langt.

IMG_20160820_221906

Østers fra Hvaler.

Det er bare å vasse ut på strendene og plukke så mye du orker. Jeg har aldri vasset dypere enn skrittet, det er mer enn nok til alle. Det sies at stillehavsøstersen er «skadedyr» og du gjør den norske kysten en tjeneste ved å plukke dem.

Vi spiser de alltid rå – samme dag, rett ut av skjellet. Du kan klemme noen dråper sitron/lime over, legge i fersk chili, tabasco. Det du måtte ønske. De har en fantastisk frisk smak av sjø og er proppfulle av næringsstoffer.

Sjekk Mattilsynets blåskjellvarsel før du drar og plukker. Er det grønt lys for blåskjell, gjelder det samme for østers, men bruk fornuft – åpne opp noen skjell og lukt, se. Det skal lukte friskt av sjø.

IMG_20160820_222317

Blåbær! Kjøp skuffe og få det i hus. Finnes overalt! Næringsbombe. For noen uker siden plukka vi 14 liter på 2.5 timer. Fryses og brukes til blant annet frokost igjennom høsten og vinteren.

IMG_20160824_210700

20150810_185542

Kantareller er det sesong for nå, andre sorter følger de neste ukene. Om de ikke er her allerede… Men du skal vite hva du plukker og spiser. Konsekvensene kan bli veldig alvorlige hvis du får i deg feil type. Jeg kjenner 5 typer sopp som jeg kun plukker – greit å pugge noen få så du ikke plukker feil. Er du i tvil, ikke plukk.

Vi forveller og fryser ned i porsjoner som spises i løpet av høst og vinter.

 

 

GK- Keep running!