Det gode livEcotrail Oslo 2016FiveFingersFordi jeg kanForerunner 630GarminMotivasjonNaturlig løpingRomeriksåsen på langs 50 kmTreningUltraløping

Utstyr! Perfekt setup for meg.

I de siste 2 ultraløp jeg har deltatt i (Ecotrail 80km og RPL 50km),  har jeg brukt samme setup. Og det oppsettet fungerer meget godt for meg.

1

Foto av Gry Løberg, Romerike Ultraløperklubb

Viktigste er jo gode sko. Har igjennom 6-7 år kun løpt med Vibram FiveFingers, og jeg gikk for ett par måneder siden til innkjøp av Vibram FiveFingers Spyridon (mitt tredje par av Spyridon) De holder ca 1200 – 1500 km og har det lille ekstra grepet som er gull verdt på glatt underlag. Har skrevet om både sko og naturlig løpesett i tidligere innlegg.

20160630_182404-1

 

En god løpeklokke er nødvendig for å logge treningsdata for bruk i treningsprogram og kunne dokumentere fremgang. Jeg velger å løpe med klokke hver økt for å ha kontinuerlig logging. Andre liker å løpe uten klokke for å kunne koble helt ut, men jeg føler ikke det behovet.

Garmin Forerunner 630 er mitt valg – toppmodellen for løpere. 44 gram på håndleddet og ett pulsbelte som ikke gnager (hverken på hud eller trøye slik beltet til Forerunner 620 gjorde). Her er det muligheter for å lese av detaljer i det uendelige. Anbefales.

20160630_181825-1

 

Jeg løp tidligere med Camelbak sekk, og det fungerte bra. Men etter som jeg har løpt mye, merker jeg ting som ikke fungerer optimalt og som kanskje irriterer under løpet.

Derfor skaffet jeg meg Salomon S-lab Advanced Skin 3 (12 ltr). Liten og lett løpsvest med utallige lommer til alt av mat og utstyr jeg trenger. På ryggen er det «sekk» for tøy osv samt ett lite rom til en vannpose (typ Camelbak). Digger denne, og vil ikke se meg tilbake til løpssekken min igjen.

IMG_20160706_093159

 

Disse vannflaskene var inkludert i Salomon vesten. Helt fantastiske! Myke flasker eller poser er vel den riktige beskrivelsen. Den som har løpt med harde plastflasker har kanskje blitt lei av å høre på plasking i flaskene. Dette er ikke aktuelt i disse soft flaskene, bare sørg for at all luft er ute så vil de ikke plaske.

20160630_182235-1

Også har jeg litt ekstra goodies som ikke er en nødvendighet, men kjekt å ha med.

Gode løpebriller fra Oakley, M2 frames. Lette, ventilerte og sitter som ett skudd. Glass kan lett byttes ut.

Spotify og gode ørepropper. Veldig greit å sette på litt musikk innimellom, kan bli lei av å snakke med seg selv igjennom mange timer i løypa.

IMG_20160706_093327

Har prøvd meg igjennom mye utstyr de siste åra og nå føler jeg at jeg har kommet fram til det som passer meg perfekt. Opp til hver enkelt å prøve & feile til dere treffer rett setup. Lykke til!

 

 

GK – Keep running!