ChampagneDet gode livEcotrail Oslo 2016FiveFingersFordi jeg kanForerunner 630ItaliaMatMotivasjonPTRestitusjonRomaTreningUltraløpingVelvære

Restitusjon i Roma

Noen dager etter Ecotrail passet det veldig bra for både Pia og meg med en 6 dagers tur til Roma. Dette er vel Roma-tur nr 6 for oss og vi er ferdige med sightseeing for lenge siden. Husk at løping før byen våkner er den perfekte måten å bli kjent med gatene.

For oss er det nå bare gate- og park vandring, soling, mat, vin og hverandre som gjelder i denne fantastiske byen – og lette løpeturer på morgenen – perfekt restitusjon for oss.

IMG_20160602_091115

For å ta løpinga først, gjennom alle 4 morgenøktene kjentes kroppen tyngre enn vanlig og det er fordi jeg uka før løp Ecotrail Oslo 80 km, men bena fungerer selvsagt godt. Sondre Amdahl satt opp noen lette byøkter i programmet og snittdistansen løpt var ca 10 km pr dag, øktene ligger på Strava. For den som har løpt i Roma (eller andre storbyer) er det en stor utfordring å holde høyere tempo på grunn av mennesker og trafikk.

Jeg fant fort ut at langs elva Tiber og i parken Villa Borghese er det tilrettelagt for sykling og løping, mens resta av byen stresser videre. Ellers kan man ta utfordringen om å løpe rundt Vatikanet på ca 3.2 km, det kryr kun av turister ved hovedplassen og ved inngangen til museet.

IMG_20160602_091016

Ellers gikk det mye i mat og vinopplevelser og særlig to måltider var meget minneverdige. Vi hadde en 8-retters måltidsfest på Casina Valadier i Villa Borghese. Vi fikk sommelieren til å finne de riktige vinene til rettene, det ble 4 forskjellige vin til dette måltidet som finnes i min link til Vivino på denne siden.

Jeg hører stadig, når jeg anbefaler restaurantbesøk som dette, at da får man bare litt mat på tallerken og det koster utrolig mye. Vi ser på det som en mat og drikke-opplevelse (som varte 2.5 timer!) på lik linje som teater, konserter osv osv… Det er bare interesse det går på og jeg kan igjen anbefale en slik opplevelse.

IMG_20160602_090403

Og etter flere måltider med italienske retter får man lyst til å prøve noe annet. Vi snublet over en kinesisk restaurant som serverte tradisjonell mat fra Szechuan-provinsen i nabolaget til hotellet vårt. Jeg vet fortsatt ikke hva restauranten heter da alt sto på kinesisk, heldigvis var det bilder i menyen.

Vi bestilte 4 retter og dette er den aller beste kinesiske maten vi noen gang har smakt. Så frisk, delikat, samkfull og akkurat riktig krydra for oss (STERK!). Til å drikke fikk vi kinesisk øl, Tsingtao, lyst øl som var den perfekte tørsteslukker. Det vil bli en stor nedtur å bestille kinesisk mat hjemme fra nå av, om vi i det hele tatt gjør det igjen….

IMG_20160602_090445

Reis til og nyt Roma, ikke bare tenk på sightseeing av store flotte gamle bygg og historie. Tenk mat og vin opplevelser og oppdag den enorme flotte parken, Villa Borghese.

Takk til kona mi, Pia, for en fantastisk tur – bare oss to, perfekt!

 

 

GK – Keep running!