Det gode livFordi jeg kanMotivasjonTreningUltraløpingVelvære

Når du trudde du hadde hørt alt.

Publisert

Jeg har hørt noe fra bekjente (de man ikke møter så ofte) som jeg aldri hadde trudd skulle komme.

Så tynn du har blitt!!! Er alt bra?!

Jeg er 192 cm høy og veier 87 kg – hvor er dette for tynt?

Ikke at jeg har vært overvektig på noen som helst måte. Jeg løper mye og er i kjempegod form og da blir kroppsammensetningen forandret. Men det er faktisk veldig interessant å stille seg på utsiden av det hele og se at denne såkalte Janteloven presser på. Hvis du prøver å gjøre noe som normen ikke aksepterer, blir det kommentert. Ofte med negativt fortegn.

Jeg møter spørsmålene med mine gode svar, og de klarer å vri om sine spørsmål til det negative hele veien; gidder du? med sånne sko? må ta forferdelig lang tid! så langt? hadde aldri jeg klart?

Ja jeg er en løper og Ja jeg liker å løpe langt. Kjenne at maskineriet og hodet spiller på lag mot målet.

Prøv å ha litt fokus på de som er utafor normen her i landet de neste dagene, og legg merke til hvordan de oftest blir fremstilt. Det kan for eksempel være mennesker som trener annet enn tradisjonelt norsk, som reiser til andre steder en røkla, de som stikker seg fram av forskjellige positive grunner, de som ikke godtar alt hva media sier, osv osv…. Eksemplene er mange.

Ett meget godt eksempel kom jeg over i Aftenposten her om dagen. Det handler om en kvinne som hele veien må forsvare tiden hun bruker på løping – ovenfor andre mennesker! Misunnelse for at noen prioriterer anderledes, i dette tilfellet helse og trening er essensen i mitt innlegg.

Janteloven er myntet på Misunnelse, er du utenfor normen så skal du få høre det!

Heldigvis har vi personligheter som utfordrer dette offentlig, de som stikker seg ut, er bedre enn andre på sitt felt. Har den befriende selvtilliten jante-kollektivet ikke har. Det har også jeg.

IMG_1288

 

GK – Keep running!